Menu uwzględnia warzywa, w tym strączkowe, owoce, kremowe zupy, 2-3 razy w tygodniu świeże ryby i owoce morza.
Zoptymalizowana dieta, przygotowana tak, aby zapewnić odpowiednią ilość dziennego zapotrzebowania energetycznego jak i witaminowego.
Charakteryzuje się wysoką zawartością węglowodanów złożonych, wysoką zawartością błonnika pokarmowego oraz wysoką zawartością witamin rozpuszczalnych w wodzie.
W diecie występują m.in.:
-owoce i warzywa
-nabiał, jaja
-kasze
PRZYKŁADOWE MENU
Śniadanie:
Twarożek z jajkiem i wędzoną makrelą/naleśniki z twarogiem i owocami, chlebek wieloziarnisty
Drugie śniadanie:
Smoothie na bazie mleka kokosowego z bananem i truskawkami/ krem z papryki
Obiad:
Pieczone kotleciki z kalafiora z prażonym ryżem, sałatka z fenkułu, jabłka i marchewki /polędwica z tuńczyka z puree ziemniaczanym z surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Domowa szarlotka z kruszonką
Kolacja:
Grillowane warzywa z sosem balsamicznym i rukolą/ carpaccio z buraka na rukoli
Smacznego